REȚETE CU 3 INGREDIENTE - CIUPERCI UMPLUTE
Felul principal
Numarul de porții:2 porții
Preparare:10 min
Gătire:20 min
Gata în:30 min
Dificultate:Foarte ușor
- 300 grame Ciuperci champignon
- 4 Ouă proaspete de găină sau 4-6 ouă de prepelița
- 100 grame Jambon de porc
- opțional piper negru, pătrunjel și o linguriță de ulei
BENEFICIILE CIUPERCILOR
Ciupercile importante surse de fibre, vitamine si minerale
Ciupercile conțin și minerale esențiale, dintre care potasiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găsește în prea multe fructe sau legume. Cu mai mult de 90% conținut de apa, adăugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face sa te simți sătulă fără sa crești conținutul caloric.
Tot mai multe cercetari arata ca ciupercile ar putea lejer intra in categoria super-alimentelor, alaturi de broccoli si afine. Principalele lor beneficii sunt reducerea riscului de boli de inima si cancer.
Ciupercile pot părea banale, dar sunt într-adevăr super-alimente. Asta pentru ca nu conțin nici un fel de grăsime, zahar ori sare și sunt o sursa valoroasa de fibre și vitamine B : vitamina B 1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic).
BENEFICIILE JAMBONULUI DE PORC
Jambonul de porc este una din cele mai bune surse de tiamină sau vitamina B1, care ajută organismul să producă mai multă energie și zinc, mineral care ajută la buna funcționare a sistemului imunitar. Este sățioasa și amână senzația de foame.
Comentarii
Trimiteți un comentariu