REȚETE SĂNĂTOASE ȘI FĂRĂ GLUTEN

BISCUIȚI PUFOȘI FĂRĂ GLUTEN ÎN FORMĂ DE MELC




DESERT , IDEAL PENTRU MICUL DEJUN


Numărul de porții:4-6  porții
Preparare:10 min.
Gătire: 20 min.-30min.
Gata în: 40 min
Dificultate: Foarte ușor

INGREDIENTE



  • 150 g margarina
  • 250 g mix făină pentru panificație fără gluten
  • 250 g amidon de porumb 
  • 50 g praf 
  • 250 ml lapte (1 pahar)
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • un vârf de sare 
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g drojdie uscată 
Mod de preparare:


  1. Pregătim într-un vas de sticlă 1/2 din lapte călduț ,2 lingurițe zahăr , 2 lingurițe făină și drojdia   
  2. Într-un bol amestecăm toate ingredientele ,dar făina fără gluten și amidonul de porumb, cernute cu strecurătoarea și margarina topită   
  3.  Frământam aluatul până se desprinde de pe mâini, apoi îl lăsăm să crească 10-15 minute
  4. Formăm biluțe  de 3-4 cm din tot amestecul , și apoi le dăm forma de melc
  5. Introducem la cuptorul preîncălzit la 180º pe foaie de cuptor pentru 20-30 minute 
  6. Pulverizăm cu zahărul pudră 
                                                                              POFTĂ BUNĂ!

BENEFICIILE FĂINI FĂRĂ GLUTEN


 Acestă rețetă este aptă nu doar la dieta fără gluten , ci și pentru a combate migrenele, oboseala cronică, balonările și alte probleme digestive, dar și pentru a slăbi mai ușor. O dietă fără gluten ajută la pierderea kilogramelor în plus...


Comentarii